Cobottihitsausasema

 
Täysin käyttövalmis cobottihitsausasema MIG/MAG hitsaukseen.
 
ProWeld cobottihitsausasema on CE-merkitty kokonaisuus, joka koostuu GPPH hitsauspöydästä sekä kiinnittimistä, UR10 yhteistyörobottikäsivarresta, EWM Phoenix 355 pulssihitsauskoneesta ja  SmoothTool hitsausohjelmistosta.
 
 
Pulssivirtalähteen ansiosta cobottihitsausasemalla on mahdollista hitsata terästä, alumiinia ja erilaisia ruostumattomia teräksiä roiskeettomasti ja tehokkaasti
 
CE- merkattu kokonaisuus on mahdollista käyttää hitsauksen lisäksi myös plasmaleikkaukseen tai plasmaviisteytykseen.
 
SmoothTool hitsausohjelmiston ansiosta cobotin käyttö on erittäin helppoa ja yksinkertaista. Myös hitsausvirtalähde on yhdistetty keskustelemaan SmoothTool ohjelmiston kanssa, jolloin hitsausparametrit pystyy valitsemaan suoraan cobotin käyttöpaneelista.  Smooth tool hitsausohjelmiston muita ominaisuuksia on mm. Erilaiset vaaputusradat, katkohitsaus, poltinkulmien automaattinen asetus, ohjelmien kopionti/siirtäminen sekä monta muuta hitsausta helpottavaa ominaisuutta.

 

Katso lyhyt esittelyvideo ProWeldin Facebookissa

Hitsauspöytiä eri kokoina

Hitsauspöytiä on valittavana eri kokoja. Vakiopöytäkoot on 1200mm x 1000mm tai 2000mm x 1000mm. Asemien vakiotoimitukseen kuuluu kattava kiinniketyökalusarja erilaisten jigien ja kiinnitysten mahdollistamiseksi. Työkaluja on mahdollista hankkia myös erikseen, mikäli myöhemmin esiintyy lisätarvetta.
 
 

Yhdistettävissä myös käsihitsauskoneeseen

ProWeld cobottihitsausasema on mahdollista yhdistää RetroFit kitillä myös tavallisiin käsihitsauskoneisiin,  jotka on varustettu polttimen euroliittimellä. 
RetroFit kit sisältää välikappaleen euroliittimen ja polttimen väliin, jolla start signaali saadaan hitsauskoneelle, sekä hitsauskoneen maakaapelin päälle asennettava virta-anturi, jolla cobotti saa tiedon valokaaren palamisesta.
 
RetroFit Kit
 

Markkinoiden helppokäyttöisin

ProWeld cobottihitsausaseman syvin olemus on äärimmäisen helppo käytettävyys.
Hitsausradat tallennetaan opettamalla cobottia kädestä pitäen. Ohjelmapisteet asetetaan siirtämällä cobottikäsivarsi manuaalisesti aloitus-, lopetus- ja kauttakulkupisteisiin. Ohjelmoinnin oppii kuka tahansa muutaman tunnin käyttöopastuksella, ilman minkäänlaista aiempaa kokemusta robottihitsauksesta tai robottien ohjelmoinnista.
 
 

Mihin Cobotti-hitsausasema soveltuu

 

Cobottihitsaus on täysiverisen hitsausrobotin ja käsinhitsauksen välimuoto. Cobottihitsausasemaa on mahdollista käyttää samassa tilassa hitsaajan kanssa. Turva-aitoja tai valoverhoja ei tarvita. Hitsaaja pystyy syöttämään cobotille uusia hitsattavia kappaleita samanaikaisesti, kun cobotti hitsaa. Cobotti on kuin hitsaajan apukäsi.
 
Cobottihitsausasema soveltuu suhteellisen yksinkertaisten kappaleiden hitsaukseen. 
Usein toistuvat puuduttavat hitsit on helppo siirtää hitsaajalta cobotin tehtäväksi.
Helpon ja nopean ohjelmien teon ansiosta kustannustehokas sarjakoko voi olla todella pieni, ja jopa yksittäiskappaleiden hitsaus voi olla kannattavaa.
 

Ota yhteyttä, niin tulemme esittelemään cobottihitsausasemaa teidän omiin tuotteisiin.

 
Cobottihitsausasemaa on mahdollista myös vuokrata. Vuokra jaksolla voitte hitsata esimerkiksi jonkun yksittäisen sarjan tai varmistua cobottiaseman soveltuvuudesta juuri teidän tuotteisiinne, ennen investointipäätöksen tekemistä.
 
 

Demokäytössämme on cobottihitsausasema, joka on mahdollista tuoda pajallenne esittelyyn ja kokeiluun oikeisiin työkappaleisiin.

Cobottiasema -esite

 

<< takaisin tuotteisiin